Project Description
The project expresses an attempt to reconcile between commercially viable residential space, the land slope, and design.
The concept resulted from sculpting the generic B.U.A. massing: we started by dividing the building into 2 shifted apartment blocks to reduce its scale, faceted its sides to follow the shape of the lot, subtracted the corners to have glazed receptions oriented to the view, and added balconies as pop ups projecting into the surrounding landscape.
Project Data
Program
Residential building
Area
2300 m2
Location
Broummana, Lebanon
Status
Completed
Year
2017
Credits
Team
Boulos Doueihy , Romeo Chahine, Sandra Frem
Photos
Wissam Chaaya
Structure
Elie Turk
HVAC/MECH
Hady Abou Jaoude
Description
The project expresses an attempt to reconcile between commercially viable residential space, the land slope, and design.
The concept resulted from sculpting the generic B.U.A. massing: we started by dividing the building into 2 shifted apartment blocks to reduce its scale, faceted its sides to follow the shape of the lot, subtracted the corners to have glazed receptions oriented to the view, and added balconies as pop ups projecting into the surrounding landscape.
BROUMANA RESIDENCES 01 of